Word de persoon die je wilt zijn

Niemand wordt geboren met specifieke angsten, met onzekerheid, met een eetverslaving of rookverslaving. Vaak is het aangeleerd gedrag. En wat je hebt aangeleerd, kan je ook weer afleren.

Hypnotherapie

Hypnotherapie, zeker in combinatie met coaching, is een krachtige en effectieve methode die voor ontzettend veel problemen en klachten zijn in te zetten zoals:

  • Onzekerheid
  • Angsten en fobieen
  • Traumaverwerking
  • Rouwverwerking
  • Afvallen
  • Stoppen met roken

Veel mensen hebben (jammer genoeg) geen idee of een verkeerd beeld van hypnose. De term hypnose is afkomstig van het Griekse woord hypnos, dat slaap betekent. Maar van slaap is absoluut geen sprake, ondanks dat het er misschien zo uit zou kunnen zien.

 

Wat is hypnose?

Hypnose brengt iemand in een veranderde bewustzijnstoestand, die ervoor zorgt dat verborgen ervaringen of ingesleten patronen uit het onderbewuste naar boven gehaald kunnen worden. Simpel gezegd is hypnose een toestand waarbij je je aandacht focust op één bepaald onderwerp. Denk maar eens aan het lezen van een spannend boek. Je gaat helemaal op in het verhaal, je hoort wellicht geluiden op de achtergrond maar deze halen je niet uit je concentratie. Lekker dagdromen is dan ook een vorm van hypnose.

 

Ben ik in hypnose de controle kwijt?

Wat ook vaak wordt gedacht is dat als je onder hypnose bent, dat je dan de controle kwijt bent over jezelf. Dit is absoluut niet waar. Sterker nog, hypnose verhoogt juist je concentratie vermogen terwijl je lichaam zich ontspant. Daarnaast zorgt hypnose voor een verhoogde gevoeligheid voor suggesties. Hypnose zelf is overigens geen therapie. Het zijn de verschillende technieken, methodes en suggesties die de therapeut toepast wat maakt dat veranderingen en verbeteringen teweeg worden gebracht.

 

Is hypnose schadelijk voor mijn gezondheid?

Tevens goed om te weten is dat hypnose absoluut niet schadelijk is voor de gezondheid. In tegendeel zelfs. Het helpt je juist om blokkades op te ruimen, waardoor je fysiek en mentaal vaak gezonder wordt. Tijdens hypnose heb je nog steeds je eigen wil.

Regressie

Bij het verwerken van traumatische ervaringen, het opruimen van oude ingesleten patronen, angsten en het veranderen van ongewenst gedrag en handelen, gaan we terug in de tijd naar bepaalde leeftijden. We gaan opzoek naar de oorzaak, de oorsprong. Een oorzaak of gebeurtenis uit het verleden kan namelijk vele (nadelige) gevolgen hebben in het hier en nu. Pakken we de oorzaak aan, dan doorbreken we de ketting van gevolgen. We doen dit voornamelijk door de situatie of gebeurtenis opnieuw te beleven, door het verkrijgen van nieuwe inzichten en het geven van goede suggesties of instructies.

 

 

Neem gerust eens GRATIS en VRIJBLIJVEND contact op voor meer informatie, een intake- of kennismakingsgesprek.

Facebook
Facebook
Instagram