Logo Nannette van der Velde
Prettig Leven

Hypnose

Hypnose, zeker in combinatie met coaching, is een krachtige en effectieve methode die voor ontzettend veel problemen en klachten zijn in te zetten. In veel gevallen zijn 1 – 3 sessies al voldoende om een gewenst resultaat te behalen.

Veel mensen hebben (jammer genoeg) geen idee of een verkeerd beeld van hypnose. De term hypnose is afkomstig van het Griekse woord hypnos, dat slaap betekent. Maar van slaap is absoluut geen sprake, ondanks dat het er misschien zo uit zou kunnen zien.

Hypnose brengt iemand in een veranderde bewustzijnstoestand, die ervoor zorgt dat verborgen ervaringen of ingesleten patronen uit het onderbewuste naar boven gehaald kunnen worden. Simpel gezegd is hypnose een toestand waarbij je je aandacht focust op één bepaald onderwerp. Denk maar eens aan het lezen van een spannend boek. Je gaat helemaal op in het verhaal, je hoort wellicht geluiden op de achtergrond maar deze halen je niet uit je concentratie. Lekker dagdromen is dan ook een vorm van hypnose.

Wat ook vaak wordt gedacht is dat als je onder hypnose bent, dat je dan de controle kwijt bent over jezelf. Dit is absoluut niet waar. Sterker nog, hypnose verhoogt juist je concentratie vermogen terwijl je lichaam zich ontspant. Daarnaast zorgt hypnose voor een verhoogde gevoeligheid voor suggesties. Hypnose zelf is overigens geen therapie. Het zijn de verschillende technieken, methodes en suggesties die de therapeut toepast wat maakt dat veranderingen en verbeteringen teweeg worden gebracht.

Tevens goed om te weten is dat hypnose absoluut niet schadelijk is voor de gezondheid. In tegendeel zelfs. Het helpt je juist om blokkades op te ruimen, waardoor je fysiek en mentaal vaak gezonder wordt. Tijdens hypnose heb je nog steeds je eigen wil. Een goede therapeut zal dit ook respecteren.

Regressie

Bij het verwerken van traumatische ervaringen, het opruimen van oude ingesleten patronen, angsten en het veranderen van ongewenst gedrag en handelen, gaan we terug in de tijd naar bepaalde leeftijden. We gaan opzoek naar de oorzaak, de oorsprong. Een oorzaak of gebeurtenis uit het verleden kan namelijk vele (nadelige) gevolgen hebben in het hier en nu. Pakken we de oorzaak aan, dan doorbreken we de ketting van gevolgen. We doen dit voornamelijk door de situatie of gebeurtenis opnieuw te beleven, door het verkrijgen van nieuwe inzichten en het geven van goede suggesties of instructies.

Angsten en Fobieën

Angst brengt vaak een zeer overheersende en verlammende emotie met zich mee. Allerlei klachten kunnen vanuit angst ontstaan zoals hyperventilatie, faalangst, minderwaardigheidscomplexen, bindingsangst en fobieën. Angst wordt meestal overgenomen van de omgeving of ontstaan door een externe gebeurtenis. Angst is dan ook niet van jezelf maar de gevolgen van angst kunnen enorm belemmerend zijn. Het is dan ook goed te weten dat er manieren zijn om angsten te verwerken en te verminderen.

Afvallen

Je bent net even te zwaar of misschien wel veel te zwaar. Je hebt al vele pogingen gedaan om gewicht te verliezen maar helaas zonder blijvend resultaat. Ik zou zeggen STOP!

Als je jouw eetgewoonten echt wil veranderen en je op gewicht wilt blijven is er meer nodig dan doorzettingsvermogen en wilskracht. Belangrijk is dat je bewustzijn en je onderbewustzijn met elkaar in overeenstemming zijn. Je onderbewustzijn werkt je namelijk tegen omdat deze gewent is te handelen vanuit oude gewoontes. Dus als jij iets anders wil, zegt je onderbewustzijn NEE. Wetende dat je onderbewustzijn het overgrote deel van je gedrag vertegenwoordigt. Dan is het dus ook heel begrijpelijk dat afvallen zo lastig is als je dit alleen met je bewustzijn (wilskracht) probeert te doen.

Neem gerust contact op voor een gratis informatie gesprek door
te bellen naar 06 25 17 02 96 of ga naar contact en vul het formulier in.

Referentie

Ja, ik kom graag in contact