Logo Nannette van der Velde
Prettig Leven

Afvallen met hypnose is wel zo gemakkelijk

26-11-2018

Maandag ga ik beginnen....

Je hebt een voornemen, een doel. Je weet dat je nu toch echt moet beginnen met diëten, met afvallen. Pfff, je ziet er tegen op.... Je wil wel, maar het is ook wel echt af zien.

STOP! Met behulp van de kracht van hypnose hoef je niet meer te lijnen op wilskracht alleen. Ontdek in het volgende artikel, hoe je gemakkelijk van je overbodige kilo's af kan komen met behulp van hypnotherapie.

 

Lees meer

Hypnose omdat ik het niet langer kon aanzien

09-11-2018

Als je iemand waar je zo ontzettend van houdt, elke dag ziet lijden, ga je van binnen kapot. Dit kon zo niet langer….er moest iets gebeuren…

Lees meer

Wat als je 'comfortzone' helemaal niet zo comfortabel voelt

03-09-2018

Ben jij geheel tevreden met de manier waarop jij je leven leidt? Top, houden zo! Of knaagt er iets bij je? Verlang jij eigenlijk heel graag naar iets anders? Wellicht vraag jij je regelmatig af of dit het nu is.

Lees meer

Wat denk jij eigenlijk wel niet?

11-05-2018

Wie jij op dit moment bent, wat je doet, hoe jij je voelt (je staat van ZIJN) wordt bepaald door je manier van denken. Wat je denkt is wat je gelooft, waar jij van overtuigt bent. Wil jij je anders voelen, anders doen, veranderingen doorvoeren in je leven, dan zal jij anders moeten gaan denken.

Lees meer

De grootste denkfout die je kunt maken

05-04-2018

Ken je dat gevoel dat jij vindt dat je onrecht is aangedaan? Dat je vindt dat het leven niet eerlijk is. Dat je vindt dat die ene persoon je respectloos behandeld. Dat je vindt dat wat je ook doet, het allemaal toch geen zoden aan de dijk zet. Allemaal situaties die je (en ieder ander) emotioneel raken.

Lees meer

Het leven is nu eenmaal niet fair!

19-03-2018

Je baan verliezen, ziektes, het overlijden van dierbaren, vast zitten in een huwelijk die je niet aanstaat, leven in armoede, nooit van je vader horen dat deze om je geeft, misbruikt worden. Allemaal zaken die absoluut niet leuk zijn en al helemaal niet fair!

Lees meer

Teleurstellingen die ontstaan uit verwachtingen, zo ga je er mee om

23-02-2018

Als we geen verwachtingen zouden hebben, zouden we stoppen met dromen met realiseren. Zonder verwachtingen zouden we waarschijnlijk geen stap verder komen, zouden we hooploos zijn en onze doelen niet bereiken. Toch zorgen verwachtingen ook voor teleurstellingen, verdriet en frustraties.

Lees meer

Een nieuwe start maken? Zo geef jij je leven vandaag nog een andere richting.

29-10-2017

Vaak denken we dat we niks anders kunnen, dat we geen keuze hebben, dat het is zoals het is. Niks is minder waar. Je kan elke dag opnieuw beginnen. Je kan op elk moment besluiten om het anders te gaan doen. Dit artikel geeft je tips hoe je op nieuw kan beginnen, hoe je een meer gewenste toekomst kunt creëren.

Lees meer

Waarom we niet opgeven

12-05-2017

Sommige dingen gaan niet vanzelf, ze zijn zelfs moeilijk of lastig. Het klinkt vaak zo makkelijk maar doe het maar eens. We dienen door te zetten en opgeven is geen optie.

Lees meer

Luisteren naar je innerlijke stem doe je zo

21-04-2017

Iedereen heeft een innerlijke stem, een persoonlijke gids. Je innerlijke stem heeft je iets te vertellen, alleen is het soms best moeilijk om de boodschap helder te krijgen.

Lees meer

Als je vast zit in een situatie die je niet aanstaat, kan je twee dingen doen

03-04-2017

Ik had er niet om gevraagd en al zeker niet gepland, het overkwam mij. Ik zat in een situatie die mij totaal niet aanstond. Ik besloot om het volgende te doen...

Lees meer

Stop met het 'baasje' te spelen

13-03-2017

 Op het moment dat we leiding geven vanuit een betaalde functie, doen we dat vaak anders als dat we leiding geven vanuit ons eigen ‘privé’ persoontje.

Lees meer

Zo kom je los van al je 'moeten'

04-03-2017

Moet je voor je gevoel nog van alles en staat dit je behoorlijk tegen? Is stil zitten en even helemaal niks doen moeilijk voor je? Met de volgende inzichten ontdek je hoe je deze dwang van ‘moeten’ lekker los kunt laten.

Lees meer

Ben jij tevreden met wat je terug krijgt?

26-01-2017

Hoe jij in het leven staat, bepaald hoe jij het leven ervaart, er mee omgaat en erop reageert. Hoe tevreden ben jij hier eigenlijk over?

Lees meer

Zo maak je van het nieuwe jaar, een GELUKKIG nieuwjaar!

29-12-2016

Echt gelukkig zijn met wie je bent en wat je doet, is niet altijd voor iedereen even makkelijk. Met de volgende inzichten maak je van jouw nieuwe jaar, een GELUKKIG nieuwjaar!

Lees meer

Last van Kerststress? Ho, Ho, Ho! Doe het dit jaar eens anders.

12-12-2016

Gezellig, de Kerstdagen staan weer voor de deur. Een tijd van boompje optuigen, Kerstwensen versturen, lekker eten en drinken, en tijd met familie en vrienden door brengen. Kerst is een gezellige tijd. Tenminste, dat zou het moeten zijn.

Lees meer

Wat minder hectiek en wat meer rust, zo doe je dat!

17-11-2016

Druk op je schouders voelen, je zorgen maken, piekeren, van alles moeten, geen tijd hebben voor leuke dingen. Het ervaren van teveel spanningen en stress kan je rust en daarmee het plezier in je leven flink ontnemen.

Lees meer

Je dagelijkse leven in balans met deze 7 tips

28-10-2016

In balans zijn betekent in evenwicht zijn. Balans zorgt voor rust en tevredenheid. Als je te veel van het ene ervaart of misschien te weinig van iets anders, kan je al snel uit balans raken.

Lees meer

loop niet weg voor je emoties, ga de confrontatie aan

19-09-2016

Je voelt je rot om wat voor reden dan ook. Wat we vaak doen is deze gevoelens negeren door iets te gaan doen. We gaan het liefst de confrontatie met ons eigen gevoel niet aan. Emoties kunnen soms zo krachtig en sterk zijn dat het beangstigd.

Lees meer

Stop met onzeker te zijn, door te vertrouwen!

31-08-2016

Door vertrouwen te hebben in jezelf, in anderen, in dat het simpelweg goed gaat komen, neem je veel onzekerheden weg. Twijfelen doen we allemaal wel eens en dat is prima. Het helpt ons om te relativeren, om keuzes te maken, om het goede te doen. Maar als onzekerheid de overhand heeft en het je belemmerd om te doen, om er te zijn, het je in ieder geval niet verder helpt, dan ontneemt het waarschijnlijk toch enigszins je vrijheid.

Lees meer

Hoe hou je dat vakantiegevoel vast?

09-08-2016

Ben je al met vakantie geweest, ga je nog of heb je nu vakantie? Geniet jij er ook zo van en zou je dat vakantiegevoel wel langer vast willen houden? Tijdens de vakantie doen we vaak andere dingen als dat we thuis met onze dagelijkse dingen bezig zijn.Dit gevoel willen we natuurlijk zolang mogelijk vast houden en als het kan het liefst het hele jaar door.

Lees meer

Help, ik ga op vakantie!

04-07-2016

Eindelijk, de vakantie staat weer voor de deur. Het hele jaar hebben we hard gewerkt en dan is het nu eindelijk zover. We verheugen ons erop. Even weg van onze dagelijkse sleur.

Zo zat ik laatst op verjaardag. Met een groepje vrouwen hadden we het erover hoeveel huishoudelijke stress we eigenlijk hadden voor we daadwerkelijk in die auto stappen om op weg te gaan naar plaats van bestemming....

Lees meer

Zo maak je tijd voor de leuke dingen in het leven (5 tips)

13-06-2016

Wat gaat de tijd toch snel, de weken, de maanden vliegen aan je voorbij. Je hebt het druk met alle beslommeringen van de dag, maar echt tijd voor jezelf en de 'leuke' dingen heb je niet.

Lees meer

Je bent goed bezig, maar......

23-05-2016

Denk je dat je goed bezig bent en dan komt die rottige 'MAAR'. Alsof je een klap in je gezicht krijgt!

Lees meer

omgaan met interne conflicten

13-05-2016

Als je baan niet je droombaan is of er een verstoord evenwicht tussen je werk en je privéleven is ontstaan, dan is het best lastig om altijd maar postief te blijven en kan er een intern conflict onstaan.

Lees meer

Ik val erin. Ik ben verloren.

25-04-2016

Gedicht:

Ik loop door de straat. Er is een diep gat in het trottoir. Ik val erin.

Lees meer

Actie = Reactie

11-04-2016

Vaak laten we ons beïnvloeden door de manier waarop we behandeld worden. Zonder er over na te denken reageren we hier dan vaak op. Actie = Reactie. Met als resultaat een uitkomst (response) waar we misschien helemaal niet zo blij en tevreden mee zijn.

Lees meer

Zie jij ook zo op tegen dat 'lastige' gesprek?

14-03-2016

Met elkaar in gesprek zijn doen we elke dag. Dit zijn gesprekken waar we ons van te voren niet mee bezig houden, ze ontstaan vaak spontaan. Het zijn dus vaak de geplande gesprekken, die ons kunnen wakker houden in onze slaap. Zo’n gesprek waarbij je het gevoel hebt dat jij je dient te verantwoorden, dat je als het ware op het matje geroepen wordt. Of zo’n gesprek waarbij jij de ander iets wil mededelen of een standpunt duidelijk wilt maken.

Lees meer

Ben jij al dat geroddel ook zat?

25-02-2016

We praten niet alleen met elkaar, maar vaak genoeg ook over elkaar. Roddelen doen we allemaal wel eens, zowel bewust als onbewust. Roddelen hoeft niet perse negatief te zijn. In essentie is roddelen een manier van informatie uitwisselen.

Lees meer

Heb jij je 'flow' al gevonden?

15-02-2016

Als we het woord ‘flow’ letterlijk gaan vertalen dan zou een ander woord ‘stroming’ kunnen zijn. Als je in een mentale toestand verkeerd waarbij je helemaal opgaat in daar waar jij mee bezig bent, ervaar je flow. We zouden het ook in je moment zitten kunnen noemen. Je bent in ieder geval met een taak of activiteit bezig waar jij je lekker bij voelt en wat aansluit bij je persoonlijkheid.

Lees meer

Accepteren en loslaten, hoe doe je dat?

01-02-2016

Soms kom je tot de ontdekking dat je ergens geen invloed op hebt, je hebt geen controle over de situatie en je kunt het niet veranderen, hoe graag je dit misschien ook zou willen. Als jij hier hinder van ondervindt, wordt het misschien tijd om te accepteren dat iets is zoals het is.

Lees meer

Je kwetsbaar opstellen is helemaal niet zwak!

20-01-2016

Bij het woord kwetsbaarheid, denk je waarschijnlijk aan gevoeligheid, fragiliteit, zwakte, breekbaar, broos. Als je de betekenis opzoekt van kwetsbaarheid dan is dit ook precies wat ze je als synoniem geven. En het klopt natuurlijk ook, dat zal ik zeker niet tegen spreken. Maar er zit nog een andere kant aan kwetsbaarheid en dat is kracht.

Lees meer

Zeg, luister je eigenlijk wel naar me?

04-01-2016

Luisteren is een vaardigheid net zoals het stellen van gerichte vragen en het hebben van empatisch vermogen. Vaak luisteren we maar oppervlakkig omdat de focus en aandacht voornamelijk bij onszelf licht in plaats van bij de ander.

Lees meer

Ben jij een winnaar of een verliezer?

07-12-2015

We willen allemaal graag een winnaar zijn toch? Maar wanneer ben je eigenlijk een winnaar? Of moet je eerst iets verliezen om überhaupt te kunnen winnen?

Lees meer

Maak van je goede voornemen een geslaagde missie!

17-11-2015

Nog een paar weken en dat gaan we weer wisselen van jaar. Het moment is aan gebroken dat we massaal gaan nadenken over onze goede voornemens. Een voornemen hebben is het zelfde als: Ik ben van plan om… Niets is zeker, alles staat nog open. Eigenlijk is je goede voornemen bij voorbaat al gedoemd om te mislukken!

Lees meer

Herken een burn-out

26-10-2015

Constante stress en spanningen kunnen tot een burn-out leiden. Meestal zijn het niet de omgevingsfactoren die dit veroorzaken maar ligt de oorzaak bij jou, diep van binnen. Het zijn je vaste ingesleten patronen, je kwaliteiten en je valkuilen die hier de oorzaak van kunnen zijn. Eenmaal in een burn-out dan heb je vaak een lange weg te gaan.

Lees meer

Vergeet niet te genieten van je dag!

21-10-2015

Pff, alleen bij het idee dat je dag alweer volgepland staat wordt je al moe. Je moet weer van alles vandaag en je moet nog maar zien of je even tijd hebt voor jezelf. Je voelt de spanningen en stress alweer op komen.

Lees meer

6 tips om uit je veilige(comfort) zone te stappen

10-08-2015

Uit je comfort zone stappen kan lastig en spannend zijn en brengt de nodige twijfels met zich mee, omdat je iets gaat doen waar je weinig tot geen ervaring mee hebt. Door het toch te doen verleg jij je grenzen, zet jij deuren open voor kansen en mogelijkheden en zal jij je persoonlijk ontwikkelen.

Lees meer

Als het gras groener is bij anderen

29-08-2015

Als we onszelf vergelijken met anderen, kijken we voornamelijk naar wat we niet hebben. Het gevoel van het 'niet hebben', gaat vaak gepaard met het hebben van negatieve gevoelens. Denk aan jaloersie, minachten, onzekerheid etc. Als we leren ons te focussen op wat we wel hebben, geeft ons dit positieve energie, we ervaren het gevoel van trots zijn op onszelf en dankbaar te zijn voor wat we hebben.

Lees meer

Keuzes maken en beslissingen nemen

14-09-2015

Iedere dag maken we keuzes. Bij de meeste keuzes die we maken staan we niet eens meer stil, we maken ze vrij onbewust, we maken ze haast automatisch. Mensen die moeilijk kunnen kiezen vinden het vaak lastig om de consequenties van de gemaakte keuze te overzien en is de angst om een foute keuze te maken groot.

 

 

Lees meer

Referentie

Ja, ik kom graag in contact